Middelsee – stadsdeel met eigen voorzieningen

Middelsee wordt een compleet nieuw stadsdeel in Leeuwarden, met woningen, appartementen én alle nodige dagelijkse voorzieningen die je daarbij kunt verwachten. Want naast een comfortabel nieuwbouwhuis, is het natuurlijk ook fijn als je winkels, kinderopvang, scholen en een huisarts in de omgeving hebt. In Middelsee heb je alles bij de hand. En anders vind je het zéker wel ietsje verderop, in Leeuwarden of de omliggende dorpen.

image alt

Cultuur om de hoek

Hoewel Middelsee voornamelijk uit nieuwbouw zal bestaan, blijft het Fries Landbouwmuseum behouden. In het museum, dat is gevestigd in een rijks monumentale boerderij uit 1908, vind je een enorme collectie van gebruiksvoorwerpen die je alles vertellen over de geschiedenis van de landbouw in het gebied. Zéker een bezoekje waard, natuurlijk voor alle toekomstige bewoners van ’t Pakhûs. Naast het Fries Landbouwmuseum zijn er nog veel meer museums in de buurt die een bezoekje waard zijn. 

image alt

Winkels en horeca

In de nieuwe wijk Middelsee is straks volop ruimte voor hippe horeca, leuke winkeltjes, creativiteit, kunst & cultuur. Hoe fijn is het om lekker een terrasje te kunnen pakken in je vrije tijd? Voor je dagelijkse boodschappen kun je al terecht in de supermarkt in het nabijgelegen Techum en in Middelsee zelf is DOCKS geopend; het informatiecentrum én het allereerste restaurant van dit nieuwe gebied. Tevens is dit dé plek voor verschillende (toekomstige) buurtevenementen.

Zorg en welzijn

Alle nodige eerstelijnszorg, zoals een huisarts in apotheek, vind je straks in handbereik van ’t Pakhûs. Verder komen er in het nieuwe gebied locaties voor ouderenhuisvesting en daaraan gerelateerde zorgvoorzieningen én verhuist de GGD van het Jelgershuis in Leeuwarden naar een nieuwe, grotere locatie in het gebied Middelsee.

image alt

Scholen en kinderopvang

In het gebied Middelsee is in juli 2022 de bouw gestart van een nieuw Integraal kindcentrum (IKC), voor eigentijds onderwijs én kinderopvang onder 1 dak. De basisschool biedt plaats aan ongeveer 350 leerlingen. Naar verwachting komen er later in het gebied bij ’t Pakhûs nog 1 of 2 scholen voor in totaal circa 450 leerlingen en misschien zelfs een school voor voortgezet, middelbaar of hoger onderwijs. Binnen een straal van zo’n 3 kilometer rondom ’t Pakhûs bevinden zich overigens ook al enkele basisscholen en het Leeuwarder Lyceum voor middelbaar onderwijs.

image alt

Sport en ontspanning

Om ’t Pakhûs in het nieuwe gebied is er alle ruimte voor sport. Want sporten is gezond en brengt mensen bij elkaar. Of het nu gaat om even een balletje trappen op een veldje of een echte wedstrijd. Ter zuiden gelegen van ’t Pakhûs is de aanleg gepland van 6 voetbalvelden en 1 of 2 sporthallen. In het noorden wordt een trapveld of Cruijff-court aangelegd en komt ruimte beschikbaar voor sport en bewegen in het groen. Ook is aan de Boksumerdyk in 2019 een heel nieuwe manege geopend, Manege Middelsee, waar je terecht kunt voor paardrijlessen.

Zonnepanelen, groen dak of circulariteit? Alles over duurzaamheid
Een vraag? Neem contact met ons op