Bereikbaarheid ’t Pakhûs

’t Pakhûs ligt centraal in Middelsee, de nieuwe wijk tussen de Overijsselselaan en het spoor Leeuwarde-Zwolle, niet ver van het centrum van Leeuwarden. ’t Pakhûs is perfect bereikbaar vanuit alle windstreken, en ook binnen de wijk zijn de reisafstanden kort. Met welk vervoer je je ook verplaatst. Zelfs per boot, dankzij de aanleg van een nieuwe haven in het noorden, die is verbonden met nieuwe stadsgrachten. De auto is van harte welkom in de wijk, maar fietsers en wandelaars hebben er voorrang.

image alt

Fietsers en wandelaars voorrang

Middelsee is straks vanuit alle windstreken en met alle soorten vervoer goed bereikbaar. Maar; fietsers en wandelaars krijgen in ’t Pakhûs voorrang op het autoverkeer. Hiervoor worden er dan ook uitstekende fiets- en wandelverbindingen aangelegd in de wijk. Door de aanleg van onder andere bruggen over de watergangen, kun je je bovendien ook snel verplaatsen tussen verschillende locaties binnen Middelsee.

Auto en vrachtverkeer

Voor autoverkeer is de Overijsselselaan de centrale ontsluitingsweg voor de oost- en westzijde van de wijk. Hier kun je niet omheen als je vanaf de A31, A32, N31 of vanuit het centrum van Leeuwarden richting ’t Pakhûs rijdt. Vanaf de Overijsselselaan heb je bovendien een directe aansluiting op de snelwegen naar Zwolle, Groningen en de Randstad. Binnen het gehele gebied van Middelsee geldt een maximumsnelheid van 30 km/uur en vanwege de hoge bebouwingsdichtheid met smalle toegangswegen, is vrachtverkeer niet toegestaan binnen Wetterstêd. Overigens krijgen de meeste woningen een parkeerplaats op eigen terrein, óf beschikbaarheid over een toegewezen parkeerplaats.

image alt

Openbaar vervoer

Door goede, duurzame alternatieven aan te bieden, willen we in Middelsee het gebruik van de auto zoveel mogelijk terug dringen. Goede inrichting van het openbaar vervoer hoort daarbij. Zo worden er in de wijk bijvoorbeeld bushaltes aangelegd op loopafstand van de woningen en komt er op termijn ook een busverbinding naar het nieuwe NS-station Werpsterhoeke, dat ten zuiden van Middelsee wordt aangelegd.

Iet te vragen? We staan je graag te woord
Scholen, winkels en sportclubs? Bekijk de voorzieningen