Daaróm is het zo fijn thuiskomen in Wetterstêd

25 maart '24

In Leeuwarden, direct onder het Van Harinxmakanaal, verrijst de nieuwe woonwijk Middelsee. Een nieuwe duurzame wijk met ruimte voor zowel grote als kleine huishoudens, hippe horeca en kunst & cultuur. In deze nieuwe woonwijk komt een heel mooi stedelijk buurtje met een eigen stadsgracht: Wetterstêd! Je woont hier omringd door water en groen maar wel met alle voorzieningen dichtbij. Hier voel je je fijn. Wonen in Wetterstêd is thuiskomen.

image alt

Goed bereikbaar

In het hart van Middelsee, omgeven door het prachtige Friese landschap, ligt Wetterstêd. Het netwerk van fiets- en wandelpaden is er zeer uitgebreid, met een handige fietsroute van noord naar zuid. Op de fiets bereik je in een mum van tijd zowel het bruisende centrum van Leeuwarden als de omliggende dorpen. Dankzij de vele bruggetjes zijn alle plekken goed bereikbaar. Bovendien hebben fietsers voorrang op auto's en ook wandelaars komen hier goed aan hun trekken. Als je met de auto gaat, geen probleem. Neem gewoon de route via de Overijsselselaan, die aansluit op snelwegen richting Zwolle, Groningen en de Randstad. Binnenkort komen er ook bushaltes in de wijk.

Wonen, werken & leven

De buurt Wetterstêd biedt een levendige mix van wonen, werken en ontspannen! Daarbij is er ruimte gecreëerd om te werken en te ondernemen in de wijk. Zo is er plek voor een aantal winkeltjes en wat kleinschalige horeca die past binnen de dichte bebouwing in de wijk. Kortom, een toffe plek, die heel veel mensen aantrekt. Dankzij het open karakter van de buurt leg je snel contact met je buren. Ook zijn er fijne voorzieningen zoals een gedeelde fietsenstalling en deelauto’s. Op deze manier wordt er ook een bijdrage geleverd aan het thema duurzaamheid. Ook fijn: openbaar groen, fietsers en wandelaars krijgen alle ruimte!

image alt

Gezonde leefomgeving

Een gezonde leefomgeving in een nieuwbouwwijk betekent frisse lucht, groene openbare ruimtes en duurzame woningen. Met speelplekken, mogelijkheden voor sport en bewegen en leuke ontmoetingsplekken in de wijk wordt gezondheid gestimuleerd en ontstaat er een actieve, verbonden gemeenschap en een omgeving waar kinderen veilig kunnen opgroeien. En dat alles met oog voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. Met geavanceerde isolatie, zonnepanelen, een A++++ energielabel en de nieuwste technologieën verlaag je niet alleen jouw ecologische voetafdruk, maar ook jouw energierekening. Kortom, wonen in zo'n wijk als Wetterstêd is een win-win: goed voor jou en goed voor de planeet!

Groene oase van rust

In Wetterstêd wordt er veel aandacht besteed aan groen wonen. Openbaar groen werkt niet alleen als een buffer tegen geluidsoverlast, maar het zuivert ook de lucht. Het is algemeen bekend dat groen gezond is voor lichaam én geest. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat een groenrijke omgeving leidt tot meer geluk en minder stress. Bovendien nodigt het uit om even een ontspannende wandeling te maken of een energiek rondje te joggen. Daarom is het geen verrassing dat er in Wetterstêd een gezonde en ontspannen leefomgeving wordt gecreëerd.

Ook wonen in Wetterstêd?

Ben jij op zoek naar een woning in het nieuwste stadsdeel van Leeuwarden? Kijk dan eens naar één van deze 12 woningen 't Pakhûs aan de stadsgracht in Wetterstêd, allen op hun eigen manier uniek. De architectuur is geïnspireerd op oude pakhuizen en wat meteen opvalt is de verscheidenheid in gevelkleuren en de speelse daken. Wil je niets van de ontwikkelingen missen én direct weten wanneer de verkoop start? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief.

  Wonen in Leeuwarden
  Voorzieningen in de buurt